Accueil»Dernières Infos»Kamerun: Pressefrihet: Arrestert journalist kunngjør sultestreik

Kamerun: Pressefrihet: Arrestert journalist kunngjør sultestreik

0
Partages
Pinterest Google+

Arrestert 17. august 2020 i Yaoundé og ulovlig holdt siden 7. mars 2021 i fengselet, kunngjør journalist Emmanuel Mbombock Mbock Matip en sultestreik fra 20. mai for å protestere imot fengslingen hans uten rettssak i Yaoundé sentrale fengselet.

 

Direktøren for avisa Climat Social og menneskerettighetsforkjemper Emmanuel Mbombock Mbock Matip kunngjorde redaksjonen til ledefenseur.com at han fra 20. mai, en nasjonaldag i Kamerun, har til hensikt å gå i sultestreik på Kondengui sentrale fengselet i Yaoundé . Journalisten ønsker å protestere imot blokkeringen av rettsforfølgelser  til ham og spesielt hans forvaring, som han beskriver som ulovlig.

Faktisk har Militaer domstol til Yaoundé ikke fornyet sitt varetektsmandat som utløp 7. mars. I tillegg, siden 7. september 2020, datoen for intervjuet med Oberstløytnant Baudoin Misse Njone, etterforskningsdommer ved nevnte domstol, har forhandlingene aldri blitt fulgt opp.

Mbombock Mbock Matip

Anklaget for å “spre falske nyheter”, ble Emmanuel Mbombock Mbock kidnappet 17. august 2020 fra sitt hjem i Yaoundé av agenter fra Militær Sikkerhet Huset, kjent i Kamerun som SEMIL. Ufør for snart  30 år siden, sier Mbombock Mbock Matip at han ble mishandlet av disse SEMIL-agentene før han ble kastet i en celle hos forsvarsministeren.

Da han ble arrestert, undersøkte Mbombock Mbock Matip et nettverk av kjøretøystyveri i Vest-Afrika som ble opprettholdt av seniortjenestemenn i republikkens presidentskap, samt et statskupp planlagt av høytstående tjenestemenn i den kamerunske hæren og i en lyd adressert til republikkens president, Paul Biya, siterte Mbock Matip oberst Bamkoui Emile, leder for avdelingen for Militær Sikkerhet. To internasjonale pressefrihetsorganisasjoner, Komiteen for å Beskytte Journalister og Journalister Uten Grenser, fortsetter å be om løslatelse.

 

Michel Biem Tong

Article précédent

Cameroun : Liberté de presse : Un journaliste détenu annonce une grève de la faim

Article suivant

Cameroun: Marche du 22 septembre : Le Redhac dit non au Tribunal militaire pour juger les manifestants